Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen
Foto: Benedicte Tandsæther-Andersen

Bli kjent med Telias 5G-satsing

Når Telia ruller ut 5G i Norge, er Lillestrøm er den første byen som får ta i bruk den nye og grensesprengende 5G-teknologien. Selskapet har valgt å inngå partnerskap med Evolve Arena, og ser på arrangementet som en gylden anledning til å treffe andre virksomheter som jobber mot et felles mål – nemlig bedre liv i smartere byer.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Åpner døren til en helt ny verden

På Evolve Arena den 12 mai vil Telia fortelle om hvilke muligheter som kommer med lanseringen av det nye 5G-nettverket. Jon Christian Hillestad, Direktør for bedriftsmarkedet i Telia, sier at den nye teknologien vil gi oss uante muligheter til å løse utfordringer som vi dag ikke har løsningen på:

– Innen utgangen av 2023 vil Telia ha et nasjonalt 5G-nett på plass. Samtidig oppgraderes også 4G-nettet. Det åpner dørene til en helt ny verden av spennende muligheter. Dette er ganske nytt terreng for de fleste av oss. For alle som er nysgjerrige på hva den nye teknologien kan bringe med seg, og kanskje bruke den til å utvikle egen forretning på, vil vi anbefale å delta på vårt arrangement 26. mars, Telia Symposium. Det vil være en god oppvarming til det som skal skje på Evolve Arena den 12. mai, og ikke minst en god introduksjon til å forstå hvilke muligheter som fins innenfor byutvikling og «Bedre liv i smartere byer».

Reserver din plass nå – kjøp billett!

Menneskene viktigere enn teknologien

Hillestad sier at den nye teknologien vil utløse en rekke innovasjoner som vil kunne bety mye for utviklingen av samfunnet vårt. På Evolve Arena tar Telia med seg et knippe av sine egne tjenester, slik at publikum kan få innsikt i hvordan kommunikasjonsteknologi kan bidra til å gjøre byer både smartere, grønnere og bedre å være en del av. De skal vise hvordan de tar i bruk iot-teknologi for å skape smartere byer – for eksempel med tanke på hvordan mobilitetsdata kan hjelpe oss med byutviklingsspørsmål og effektivisering av kollektivtransport; Crowd insight. I tillegg tar de med seg tjenesten de kaller Smart Public transport, som vil endre fremtidens kollektivtransport.

– Viktigere enn teknologien, er menneskene som bruker den. For Telia handler «Bedre liv i smartere byer» om at teknologi kan løse utfordringer innen mange sektorer med brukerne og menneskene i fokus, nettopp fordi bymiljøene blir grønnere og bedre å være en del av. Det handler også om hvordan vi med iot kan koble en mengde enheter opp og sammen i nye systemer, innen kollektivtransport for eksempel, noe som igjen vil kunne gi oss et grønnere miljø, mindre støy og mindre trafikk.

Klar for en spennende møteplass

Hillestad understreker at oppgavene som ligger foran oss, er noe vi skal løse sammen. Dét er en av grunnene til at Telia anser Evolve Arena for å være en viktig møteplass:

– Det er satt opp mange interessante foredragsholdere, og Telias deltagelse på arrangementet er viktig for oss. Både med tanke på at vi ruller ut 5G i hele Norge nå, og at vi starter på Lillestrøm der Evolve Arena finner sted. Vi vil gjerne møte andre virksomheter som jobber for samme mål som oss. Virksomheter vi kan lære av, og forhåpentligvis også virksomheter vi kan samarbeide med på nye, spennende prosjekter. 5G vil være et viktig bidrag til å kunne nå våre felles mål med nye smarte løsninger.

Nettadresser Jon Christian Hillestad vil tipse om:

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

BLI PARTNER


LES MER

«Cex and the city»

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »

Subscribe to our newsletter

Don't miss new updates on your email
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena