BY- OG STEDSUTVIKLING

I MORGENDAGENS SAMFUNN

Hele landet består av byer, bydeler og tettsteder hvor vi bor, oppholder oss og leverEn god og langsiktig stedsutvikling fremmer livskvalitet, næringsutvikling og et bedre miljø. Det handler om å skape bærekraftigeattraktive og levende byer og områder hvor vi som innbyggere trives, føler oss trygge og har god tilgjengelighet til viktige tilbud og tjenester i hverdagen 

HVORDAN BYGGE FOR FREMTIDEN?

Teknologien utvikles i en forrykende fart og gjør det mulig å tenke smartere når vi planlegger morgendagens byer og samfunn. Det handler om å gjøre livet bedre for innbyggerne, men også om å bygge bedre og mer bærekraftig. Det handler om gjenbruk. Det handler om energieffektivisering. Om grønne lunger og smarte bygg. Byggene vi setter opp skal stå lenge. De må fungere i dag, men også møte behovene og kravene for fremtiden 

I pandemien har vi alle følt på mangelen av sosial kontakt og veldig mange av oss har sittet på hjemmekontor. Har pandemien gitt oss en større forståelse for viktigheten av sosiale møteplasser? Og hvordan påvirker hurtigdigitaliseringen av arbeidslivet og økt bruk av hjemmekontor by- og eiendomsutvikling i fremtiden?  

Boligprisene skutt i været, og utelukker stadig flere fra boligmarkedet. På hvilken måte kan utbyggere og kommunene samarbeide om å redusere boligprisveksten, og bidra til å sikre god og helsefremmende bokvalitet? 

På Evolve Arena vil vi se inn i glasskulen og forsøke å spå fremtidens bo- og arbeidslivstrender, og diskutere hvordan samfunnet bør planlegges og utvikles for å møte morgendagens behov. 

NORSK EIENDOM OG SMARTE BYER NORGE BLIR TEMAPARTNERE PÅ EVOLVE ARENA

For å sikre et godt og relevant innhold under sporet “By- og stedsutvikling» har Evolve Arena inngått partnerskap med Norsk Eiendom og Smarte Byer Norge. Sammen skal vi skape et debattforum mellom eiendomsbransjen og tilstøtende sektorer.  

Norsk Eiendom er en bransjeforening for eiendomsaktører i Norge med ca. 250 medlemmer. De har som formål å bidra til robuste og forutsigbare rammebetingelser for samfunnsmessig og økonomisk bærekraftig steds- og byutvikling. Smarte Byer Norge drifter Norges største smartby-nettverk og har som hovedmål å drive frem bærekraftig smartbyutvikling og innovasjon.

SAMMEN FOR ET
SMARTERE OG BEDRE SAMFUNN

MOBILITET

BY- OG STEDS-
UTVIKLING

SIRKULÆR-
ØKONOMI

HELSE

MAT

Relevante artikler

Foredragsholdere

«Cex and the city»

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »
Partnere

Bli kjent med Telias 5G-satsing

Når Telia ruller ut 5G i Norge, er Lillestrøm er den første byen som får ta i bruk den nye og grensesprengende 5G-teknologien. Selskapet har valgt å inngå partnerskap med Evolve Arena, og ser på arrangementet som en gylden anledning til å treffe andre virksomheter som jobber mot et felles mål – nemlig bedre liv i smartere byer.

Les mer »
Foredragsholdere

Drøm det umulige – skap fremtidens byer

Jo større drømmer du har, desto større resultat! Det er hva Ed Gillespie formidler når han snakker om «Sammen for et smartere samfunn» på Evolve Arena på Norges Varemesse i Lillestrøm 21 – 22. april. Gillespie bruker humor for å avvæpne og engasjere folk, og utfordrer oss til å tenke helt nytt om fremtidens byer.

Les mer »
By- og stedsutvikling

Se byrom som dansegulv

Vil du møte Norges første urbanist? Med foredraget «Public places as a dance floor», gir Erling Fossen et unikt innblikk i hvorfor god byutvikling er viktig – og hvordan politikere skal bygge byrom, gater, torg og plasser slik at de blir dansegulv der vi mennesker kan danse våre liv.

Les mer »
På Evolve Arena møter du
Alle med et brennende engasjement for byen, fremtiden og smarte teknologiske løsninger. 
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena