Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Hvordan kan vi utvikle gode byer og sikre god folkehelse? Hva er de vanligste folkehelseutfordringene?

Fredrik Reinfeldt, tidligere svensk statsminister, vil snakke om folkehelse sett fra et menneskelig perspektiv og dele sine tanker om byutvikling. Reinfeldt er opptatt av å skape gode utendørsrom som er tilgjengelig for alle – for disse rommene spiller en viktig rolle i hvordan folk opplever byene.

Har vi en evig urbanisering foran oss eller er vi på vei mot stadig nye utfordringer og en nedgang i folketallsveksten? I dag lever vi lenger og har flere livsfaser enn før: vi har begreper som voksne barn, om unge voksne og gamle eldre. Den gode byen skaper rom for all faser og alle lag i befolkningen.

Fredrik Reinfeldt vil møte Dr. Mouna Esmaeilzadeh og Monte Königs til debatt om Folkehelse i byene, ledet av journalist og konferansier Ludia Capolicchio kl. 12:00-13:00 torsdag 11. november.

Les mer om debatten Folkehelse i byene

Fredrik Reinfeldt er en svensk politiker for Moderata samlingspartiet. Han var partileder i drøyt 11 år fra og var statsminister i Sveriges fra 2006 til 2014. Siden 2015 har han vært styreleder i det internasjonale samarbeidsorganet Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) som arbeider for økt åpenhet om handel og forvaltning av naturressurser.

LES MER

Hva skal til for at Norge blir gode på sirkulærøkonomi?

Overgang til en sirkulær økonomi krever en endring i forretningsmodellen. Nylig lanserte Skift – Næringslivets klimaledere, i samarbeid med SINTEF, Deloitte og WWF, noe de kaller «Ti prinsipper for et mer bærekraftig næringsliv». Der peker de på de ti viktigste elementene som skal til for å snu en forretningsmodell fra å være lineær til å bli sirkulær.

Les mer »

Arkitektur er komplekst – det handler om mer enn bare «stygt» og «pent»

Det har vært noen uker med heftig arkitekturdebatt både i Oslo og ellers i landet. «Arkitekturopprøret» tar et oppgjør med byggestilen i Norge, og har den siste tiden fått mye oppmerksomhet. Camilla Moneta, Fagsjef i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), påpeker at hun er enig med «Arkitektopprøret» i at det bygges mye som ikke er fint, men at fokuset på fasader og på hvorvidt et bygg er «stygt» eller «pent» blir for enkelt i en slik debatt.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena