MAT

I MORGENDAGENS SAMFUNN

Uansett hvor man bor og i hvilken livsfase man befinner seg i, er matens betydning ufravikelig. Trender og hvordan vi lever påvirker folks matvaner. En av disse trendene er grønt og sunnere. Skal vi nå målet om en bærekraftig verden, må myndigheter, organisasjoner og næringsliv spille på lag for et smartere og bedre samfunn. 

MATENS ARENA FOR ET SMARTERE OG BEDRE SAMFUNN

Sunn og god mat er i dag et ufravikelig krav for både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen, god for miljøet, aller helst norskprodusert og helt klart god på smak. Matbransjen, organisasjoner og myndigheter vil tilrettelegge for smarte valg som gir miljø og helsegevinst i vår samfunnsutvikling.

FOODSCAPE BLIR TEMAPARTNER PÅ EVOLVE ARENA

Foodscape ble første gang arrangert av og på Norges Varemesse i 2018. Foodscape er en fremtidsrettet  arena for bærekraftig verdiskapning innenfor mat- og drikkenæringen. Fra hav og jord til bord.

Under Evolve Arena 2021 vil Foodscape ha programmansvaret for temaområdet Mat. Hvilken betydning har maten for et sunnere, grønnere og lykkeligere samfunn? Hvordan skal by og samfunn utvikles i samspill med helse, miljø og sunnhet?

Her vil du møte en samlet bransje med fokus på ansvarlighet som imøtekommer dagens behov, uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. Du vil finne både produkter og løsninger som leder utviklingen videre, og spiren til lønnsomme idéer for fremtiden. 

Evolve Arena og Foodscape vil være en kompetansehub hvor du vil lære mer om hvordan by og samfunn utvikles, og bli inspirert til hvordan du kan ta bærekraft og samfunnsutvikling inn i din forretningsmodell, samt arbeide systematisk med en omstilling for din bedrift eller virksomhet. Evolve Arena og Foodscape vil inspirere og gjøre deg «Future fit».

Mat

Har vi mistet respekten for maten?

For et par generasjoner siden hadde nesten alle en erfaring med det å dyrke sin egen mat. I dag derimot, har nesten ingen denne erfaringen. Samtidig har vi gått fra nesten null i matsvinn, til å kaste 1/3 av maten som produseres. Vil respekten for maten øke når egen erfaring viser hva som skal til for å produsere den?

Les mer »
SAMMEN FOR ET
SMARTERE OG BEDRE SAMFUNN

MOBILITET

BY- OG STEDS-UTVIKLING

SIRKULÆR-
ØKONOMI

HELSE

MAT

På Evolve Arena møter du
  • noen av verdens fremste foredragsholdere innen teknologi,
    urbanisme, arkitektur, forbrukeradferd og bærekraft
  • dagens og morgendagens næringslivsledere
  • politikere, samfunnsdebattanter og byplanleggere
Alle med et brennende engasjement for byen, fremtiden og smarte teknologiske løsninger. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på siste nytt fra Evolve Arena

Evolve Arena 2021 i samarbeid med

Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena