Christina_bu_medfilter

40 nye elbilmodeller lanseres i 2021. Bidrar de til å nå klimamålene?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
I 2020 ble det solgt flere elbiler i Norge enn noen gang. - Skal vi nå utslippskravet må bilprodusentene selge elbiler, men vi trenger et bedre system som legger til rette for ombruk, mener generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

Elbilen er i ilden

Regjeringens klimaplan ble nylig lagt frem, og forbud mot fossilbiler i byene var tematikk på NRK-debatten sist torsdag. I tillegg satte NRK-dokumentaren «Sløsesjokket» i første episode søkelyset på elbiler som vrakes altfor tidlig.

Vi starter sesong to av podcasten «Morgendagens by» med å slå av en prat med generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

LYTT HER:

2020 var et rekordår

I følge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) ble det solgt 76 804 nye nullutslipp personbiler i Norge, noe som tilsvarer ca. 54 prosent av markedsandelen.

– Året startet litt dårlig, blant annet på grunn av forsinkelser knyttet til korona, men så tok det seg veldig opp etter sommeren. Også i distriktene, eksempelvis i Finnmark og Troms.

– 2021 kommer til å bli nok et rekordår. Det ligger an til å bli lansert flere elbilmodeller enn bensin-, diesel- og ladbare hybridbiler til sammen. Det blir et år hvor vi tror at vi kommer til å runde en markedsandel på 65 prosent.

I første sesong kunne du lytte til følgende episoder:


# 1 Tør du bo 40 etasjer under bakken
Eirik Norman Hansen | Teknologioptimist

# 2 Kunne du tenke deg en selvreparerende bil?
Sigrid Bratlie | molekylærbiolog og forfatter av boken «Fremtidsmennesket»

# 3 Skaper fortetting en bedre by?
Erling Fossen | CEO i Oslo Metropolitan Area

# 4 Hvordan forflytter vi oss i fremtiden?
Bernt Reitan Jenssen | CEO i Ruter

# 5 Er Norge klare for EUs Green Deal?
Katharina Bramslev | Daglig leder i Grønn Byggallianse

# 6 Har byggenæringen noe å lære av bilbransjen?
Anne Sigrid Nordby | Fagansvarlig sirkulære bygg i Asplan Viak

«Morgendagens by» er en podcastserie der vi snakker med fagfolk som har et brennende engasjement for bærekraft, fremtiden og smarte teknologiske løsninger innen mobilitet, by- og stedsutvikling, sirkulærøkonomi og helse. Vi stiller spørsmål til hvordan byene våre vil se ut i fremtiden, og hvordan samfunnet kan bli både smartere og bedre.

LES MER

Arkitektur er komplekst – det handler om mer enn bare «stygt» og «pent»

Det har vært noen uker med heftig arkitekturdebatt både i Oslo og ellers i landet. «Arkitekturopprøret» tar et oppgjør med byggestilen i Norge, og har den siste tiden fått mye oppmerksomhet. Camilla Moneta, Fagsjef i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL), påpeker at hun er enig med «Arkitektopprøret» i at det bygges mye som ikke er fint, men at fokuset på fasader og på hvorvidt et bygg er «stygt» eller «pent» blir for enkelt i en slik debatt.

Les mer »

Hva må til for at Oslo skal bli en nullutslippsby innen 2030?

I 1986 meldte hun seg inn i natur og ungdom, og hun har nå 35 års fartstid på klima- og miljøspørsmål. Heidi Sørensen, direktør for Klimaetaten i Oslo, tror fremdeles at menneskeheten er i stand til å løse de problemene vi selv har skapt og vi har tatt en prat med henne om hva som må til for å få Oslo til å bli en nullutslippsby innen 2030.

Les mer »
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena