Lytt til podcasten

MORGENDAGENS BY

- en podcastserie om by- og samfunnsutvikling

"Morgendagens by" er en podcastserie der vi snakker med fagfolk som har et brennende engasjement for bærekraft, fremtiden og smarte teknologiske løsninger innen mobilitet, levende byrom, sirkulærøkonomi og helse. Vi stiller spørsmål til hvordan byene våre vil se ut i fremtiden, og hvordan samfunnet kan bli både smartere og bedre.

EPISODE 1 - SESONG 2
40 nye elbilmodeller lanseres i 2021. Bidrar de til å nå klimamålene?

Regjeringens klimamelding ble nylig lagt frem, og forbud mot fossilbiler i byene var tematikk på NRK-debatten sist uke. I tillegg satte NRK-dokumentaren «Sløsesjokket» i første episode søkelyset på elbiler som vrakes altfor tidlig.

– Skal vi nå utslippskravet må bilprodusentene selge elbiler, men vi trenger et bedre system som legger til rette for ombruk, mener generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.

EPISODE 6 - SESONG 1
Har byggenæringen noe å lære av bilbransjen?

Vi har fått og utviklet mange nye materialer de siste 50 årene. Ikke alle er like gunstige sett med dagens øyne. Bilbransjen har opparbeidet gode systemer for å ta vare på og spore gamle biler og bildeler. Kanskje bygg- og eiendomsbransjen har noe å lære? Møt Arkitekt PhD, miljørådgiver og fagansvarlig sirkulære bygg i Asplan Viak, Anne Sigrid Nordby.

EPISODE 5 - SESONG 1
Er Norge klare for EUs Green Deal?

«Green Deal» er Europakommisjonens veikart for å gjøre EU klimanøytral innen 2050. Vi har snakket med daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev, og i følge henne er norsk bygg- og eiendomssektor langt på vei klare for en grønn omstilling.

Men hva med det politiske Norge – er de klare?

EPISODE 4 - SESONG 1
Hvordan forflytter vi oss i fremtiden?

«Vi kommer ikke tilbake til den verden vi forlot 12.mars. Det kommer til å bli annerledes, og folks forventninger til hvordan de vil reise kommer også til å endre seg». Den 12.mars gikk Ruter fra å lokke folk om bord til å bli gode på å få dem av, og holde dem unna.

I fjerde episode av «Morgendagens by» snakker Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, om kollektivreiser i og etter en pandemi, fremtidens transportsektor og bærekraftig bevegelsesfrihet.

EPISODE 3 - SESONG 1
Skaper fortetting en bedre by?

Erling Fossen byr opp til dans i «Morgendagens by». Hvordan lykkes vi med fortetting av byen?

I 2050 forventes det at nærmere 70% av befolkningen bor i byer. Hvordan får vi flere inn i byen uten å spise av områdene rundt? I tredje episode av «Morgendagens by» møter vi urbanist, bydoktor og daglig leder av Oslo Metropolitan Area, Erling Fossen.

EPISODE 2 - SESONG 1
Kunne du tenke deg en selvreparerende bil?

Verden står overfor store utfordringer. Vi bruker opp ressursene både i havet og på land i et forrykende tempo for å fø en raskt økende befolkning. I tillegg har vi store globale folkehelseutfordringer og de sosiale forskjellene blir stadig større. Hvordan kan bioteknologi bidra til å løse klimautfordringene vi står ovenfor, samt dytte på grensene for hvor lenge det er mulig å leve? Og kan vi utvikle materialer som kan reparere seg selv?

I andre episode av «Morgendagens by» møter vi Sigrid Bratlie – molekylærbiolog og forfatter av boken «Fremtidsmennesket».

EPISODE 1 - SESONG 1
Tør du bo 40 etasjer under bakken?

Fortetningen i byene øker og det er utfordringer å finne plass til flere boenheter i folkerike byer. Kanskje løsningen blir å bygge nedover i fremtiden? I Singapore har de satt i gang et testprosjekt hvor høyblokken blir bygget nedover, under parken. Vil det bli en attraktiv og tryggere boform i en verden hvor terror og naturkatastrofer truer, eller vil det gi oss et nytt klasseskille hvor de rikere bor over bakken, mens de fattigere bor under bakken?

Følg med - flere episoder kommer

Abonner på vårt nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på nyheter fra Evolve Arena
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena