Mario_Schlechter_1920x1080

Vi kan ikke “bare bli kvitt biler”!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Er du en av de som vil vite mer om hva Intelligent Traffic Systems (ITS) betyr? På Evolve Arena 21. - 22. april vil Mario Schlechter fra Siemens Mobility gi en lettfattet innføring og avsløre siste nytt på fronten!

Bli kjent med Siemens Mobility`s hotteste forretningshemmelighet

På Evolve Arena på Norges Varemesse på Lillestrøm inntar Mario Schlechter scenen og forteller publikum om et flunkende nytt Siemens Mobility-system som innebærer en helt ny måte for byer å styre trafikken på. Spennende? Definitivt. Schlechter har vært ansatt i Siemens i 12 år, og skal gi publikum innblikk i hvordan Siemens Mobility vil bidra til “Next Mobility Revolution” – blant annet gjennom balansert trafikkstyring i byene våre.

Sikre deg billett – reserver din plass nå!

Elsk eller hat? Gjør deg klar for debatt om el-sparkesykler

Schlechter vil altså presentere Siemens Mobility`s nye måte å styre bytrafikk på. I systemet er alle transportformer koblet sammen, og hovedhensikten med løsningen er at «byen tar tilbake kontrollen» over trafikken. Han sier:

– Det dukker hele tiden opp nye transportformer rundt oss – som eksempelvis el-sparkesykler. Byenes utfordring blir å finne løsninger som gjør at sedvanlig orden i trafikken opprettholdes. I visse tilfeller kan det kreve lovendringer, eller i det minste holdningsendringer for å få smarte, fungerende løsninger på plass. Forhåpentligvis vil foredraget mitt på Evolve Arena engasjere tilhørerne og gi diskusjonen rundt dette spennende temaet en kickstart.

Vil hjelpe Norge med å innta ledende posisjon

I sin nåværende stilling er Mario Schlechter ansvarlig for Intelligent Traffic System-virksomheten for Siemens Mobility i Norge. Selskapets mål er å bidra til at Norge ligger i front når det gjelder å implementere topp moderne trafikkinfrastruktur. Ikke bare når det gjelder tunnelsystemer, men også på vei-siden der systemer og løsninger kan hjelpe kommuner, Statens Vegvesen og øvrige aktører med å få mest mulig ut av ”Mobilitets-systemet” sitt. Schlechter sier:

– Som ambassadør for “Nye mobilitetsløsninger”, er jeg selvsagt en av alle de som har leid elektrisk sparkesykkel her i Oslo. Siden jeg verken har hatt eller vil ha bil mens jeg bor i Norge, selv om jeg har en i Tyskland, brukte jeg i en periode sparkesykkelen til nesten alt. Til slutt bestemte jeg meg for å kjøpe min egen, fordi leieutgiftene rettferdiggjorde investeringen. Historien endte med at jeg fraktet den store esken som inneholdt den nye el-sparkesykkelen fra Sørenga til Munch Brygge på en el-sparkesykkel jeg hadde leid. Jeg tror nok jeg var et ganske unikt syn der jeg kjørte bortover, men det gikk fint og jeg kom da i mål til slutt!

Bli med som partner?

Hvordan skape fremtidens byer

Mario Schlechter har interessert seg for mobilitet siden han var liten. Etter eget sigende er han bilentusiast, og transport generelt fascinerer ham. I tidligere jobber har han reist mye, og de mange ulike transportformene han opplevde på nært hold gjorde han genuint nysgjerrig på hvordan verden vil fungere dersom vi har et perfekt mobilitetssystem der alle elementer er knyttet til hverandre. Når det gjelder å skape fremtidens byer, sier han:

– Det viktigste er fleksibilitet; at både byer, lover og regler legger til rette for at nye forretningsmodeller kan utvikles samtidig som brukerne og innbyggerne er i fokus. Byer må gripe fatt i tema som klimaendringer, og oppmuntre folk til å bruke offentlig transport og alternative transportformer i større grad enn i dag. Men du kan ikke bare si «Bli kvitt alle bilene» – det er ikke løsningen. Løsningen er å styre dem effektivt!

Om du synes intelligente trafikksystemer, arealplanlegging, vann- og energiforbruk (eller kanskje byplanlegging som helhet) er interessant, er Evolve Arena og Mario Schlechter’s foredrag på Norges Varemesse i Lillestrøm 21. – 22. april 2021 et must å oppleve. Du møter eksperter og foredragsholdere fra inn- og utland som gir deg de avgjørende brikkene du trenger for å gjøre din egen by mer sirkulær.

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

LES MER

Har vi mistet respekten for maten?

For et par generasjoner siden hadde nesten alle en erfaring med det å dyrke sin egen mat. I dag derimot, har nesten ingen denne erfaringen. Samtidig har vi gått fra nesten null i matsvinn, til å kaste 1/3 av maten som produseres. Vil respekten for maten øke når egen erfaring viser hva som skal til for å produsere den?

Les mer »

Bli kjent med Telias 5G-satsing

Når Telia ruller ut 5G i Norge, er Lillestrøm er den første byen som får ta i bruk den nye og grensesprengende 5G-teknologien. Selskapet har valgt å inngå partnerskap med Evolve Arena, og ser på arrangementet som en gylden anledning til å treffe andre virksomheter som jobber mot et felles mål – nemlig bedre liv i smartere byer.

Les mer »

«Cex and the city»

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på Evolve Arena!
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena