Mario_Schlechter_1920x1080

Vi kan ikke “bare bli kvitt biler”!

Er du en av de som vil vite mer om hva Intelligent Traffic Systems (ITS) betyr? På Evolve Arena 12. mai vil Mario Schlechter fra Siemens Mobility gi en lettfattet innføring og avsløre siste nytt på fronten!
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on print

Bli kjent med Siemens Mobility`s hotteste forretningshemmelighet

På Evolve Arena på Norges Varemesse på Lillestrøm inntar Mario Schlechter scenen og forteller publikum om et flunkende nytt Siemens Mobility-system som innebærer en helt ny måte for byer å styre trafikken på. Spennende? Definitivt. Schlechter har vært ansatt i Siemens i 12 år, og skal gi publikum innblikk i hvordan Siemens Mobility vil bidra til “Next Mobility Revolution” – blant annet gjennom balansert trafikkstyring i byene våre.

Sikre deg billett – reserver din plass nå!

Elsk eller hat? Gjør deg klar for debatt om el-sparkesykler

Schlechter vil altså presentere Siemens Mobility`s nye måte å styre bytrafikk på. I systemet er alle transportformer koblet sammen, og hovedhensikten med løsningen er at «byen tar tilbake kontrollen» over trafikken. Han sier:

– Det dukker hele tiden opp nye transportformer rundt oss – som eksempelvis el-sparkesykler. Byenes utfordring blir å finne løsninger som gjør at sedvanlig orden i trafikken opprettholdes. I visse tilfeller kan det kreve lovendringer, eller i det minste holdningsendringer for å få smarte, fungerende løsninger på plass. Forhåpentligvis vil foredraget mitt på Evolve Arena engasjere tilhørerne og gi diskusjonen rundt dette spennende temaet en kickstart.

Vil hjelpe Norge med å innta ledende posisjon

I sin nåværende stilling er Mario Schlechter ansvarlig for Intelligent Traffic System-virksomheten for Siemens Mobility i Norge. Selskapets mål er å bidra til at Norge ligger i front når det gjelder å implementere topp moderne trafikkinfrastruktur. Ikke bare når det gjelder tunnelsystemer, men også på vei-siden der systemer og løsninger kan hjelpe kommuner, Statens Vegvesen og øvrige aktører med å få mest mulig ut av ”Mobilitets-systemet” sitt. Schlechter sier:

– Som ambassadør for “Nye mobilitetsløsninger”, er jeg selvsagt en av alle de som har leid elektrisk sparkesykkel her i Oslo. Siden jeg verken har hatt eller vil ha bil mens jeg bor i Norge, selv om jeg har en i Tyskland, brukte jeg i en periode sparkesykkelen til nesten alt. Til slutt bestemte jeg meg for å kjøpe min egen, fordi leieutgiftene rettferdiggjorde investeringen. Historien endte med at jeg fraktet den store esken som inneholdt den nye el-sparkesykkelen fra Sørenga til Munch Brygge på en el-sparkesykkel jeg hadde leid. Jeg tror nok jeg var et ganske unikt syn der jeg kjørte bortover, men det gikk fint og jeg kom da i mål til slutt!

Bli med som partner?

Hvordan skape fremtidens byer

Mario Schlechter har interessert seg for mobilitet siden han var liten. Etter eget sigende er han bilentusiast, og transport generelt fascinerer ham. I tidligere jobber har han reist mye, og de mange ulike transportformene han opplevde på nært hold gjorde han genuint nysgjerrig på hvordan verden vil fungere dersom vi har et perfekt mobilitetssystem der alle elementer er knyttet til hverandre. Når det gjelder å skape fremtidens byer, sier han:

– Det viktigste er fleksibilitet; at både byer, lover og regler legger til rette for at nye forretningsmodeller kan utvikles samtidig som brukerne og innbyggerne er i fokus. Byer må gripe fatt i tema som klimaendringer, og oppmuntre folk til å bruke offentlig transport og alternative transportformer i større grad enn i dag. Men du kan ikke bare si «Bli kvitt alle bilene» – det er ikke løsningen. Løsningen er å styre dem effektivt!

– For meg som jobber med mobilitetsløsninger, betyr begrepet «Smarter life in human cities» et overordnet system der jeg kan forflytte meg fra A til B enklest mulig. Rett og slett fra der hvor jeg befinner meg akkurat nå, uten å måtte styre med å komme meg til en jernbanestasjon eller busstasjon først.

Om du synes intelligente trafikksystemer, arealplanlegging, vann- og energiforbruk (eller kanskje byplanlegging som helhet) er interessant, er Evolve Arena og Mario Schlechter’s foredrag på Norges Varemesse i Lillestrøm den 12. mai 2020 et must å oppleve. Du møter eksperter og foredragsholdere fra inn- og utland som gir deg de avgjørende brikkene du trenger for å gjøre din egen by mer sirkulær – rett og slett for å skape «Smarter life in human cities».

Skrevet av: Ann-Sophie Stene

BLI PARTNER


LES MER

«Cex and the city»

Feminisme, Alderisme, Tekno Futurisme. Sissel T. Engblom forteller hva vi skal tenke på når vi planlegger fremtidens byer – morsomt, innsiktsfullt og med glitrende eksempler vi kjenner oss meget godt igjen i.

Les mer »

Se byrom som dansegulv

Vil du møte Norges første urbanist? Med foredraget «Public places as a dance floor», gir Erling Fossen et unikt innblikk i hvorfor god byutvikling er viktig – og hvordan politikere skal bygge byrom, gater, torg og plasser slik at de blir dansegulv der vi mennesker kan danse våre liv.

Les mer »

Møt sjefen for norsk avfallsbransje

Visste du at resirkulering av papir startet i Norge allerede på 1600-tallet? Som administrerende direktør i Avfall Norge gjennom 7 år, fins ikke den stein Nancy Strand ikke er villig til å løfte for å finne smartere, morsommere, mer effektive, engasjerende og innovative avfallsløsninger. På Evolve Arena tar hun publikum med på en foredragstripp spekket med kloke ord og eksempler på samspillet mellom menneske, miljø og teknologi i sirkulære byer.

Les mer »

Kari Aina Eik åpner døren inn til FN

Kari Aina Eik er generalsekretær for Organization for International Economic Relations (OiER). På Evolve Arena den 12. mai skal hun presentere et av FNs mest spennende bærekraftprosjekter for tiden – der over 40 norske kommuner og 100 næringslivsbedrifter allerede deltar.

Les mer »

Subscribe to our newsletter

Don't miss new updates on your email
Søk om Startupbillett til Evolve Arena
Vår innovasjonsansvarlig vil ta kontakt med deg så fort hun har mulighet

Inspirasjon og nyheter rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få siste nytt og gode tilbud fra Evolve Arena